Holiday Inn Somerville & “The Hub”

Improving visibility and appearance, inside and out

Synopsis: Located on the edge of an industrial area in Somerville, Massachusetts, the original structure was built in the 1970s in anticipation of a major highway that never materialized, though it remains visible from an elevated highway (I-93 N) a mile away. So, the owners wanted a transformation of the building’s exterior and exterior public spaces.

Detailed Description: Painting the original structure with a dramatic color combination helped rebrand the building’s image. The black and cream-colored base colors accentuate the high-rise’s clean, modern frame. To emphasize the concrete structure, the piers in each of the bays employ a range of complementary colors (greens and oranges) in a seemingly random pattern, adding visual interest to the overall composition. As one walks or drives around the building, the color pattern changes, depending on one’s vantage point since each pier’s face is painted a different color.

As one walks or drives around the building, the color pattern changes, depending on one’s vantage point since each pier’s face is painted a different color.

arrow_downward